Skip to main content

De originele Ascona

Opel Ascona 1.9 SR 1977 2 deurs Webers moet weg!" luidde de advertentie op marktplaats.

Een nette 2 deurs Opel Ascona B uit 1977, 1,9SR, voorzien van een 1.9 motor, twee dubbele webers van 40mm, 40mm verlaagd, net interieur wat verder droog was. Na een leuke proefrit op zaterdag 03 februari 2018 besloten de Ascona te kopen.

De Ascona bleek achteraf toch niet zo goed te zijn als gedacht. De chassisbalken achter de motor waren helemaal verrot, de bodem aan beide zijde was verrot, kriksteunen ook. Onder de isolatie van het brandschot kwam ook de nodige narigheid vandaan. Aan de achterzijde ook de nodigie rotte delen voornamelijke de wielranden en daaromheen.

De metamorfose

Als ik kijk naar de opbouw van de auto dan hebben we eerst de rotte delen vervangen, de ophanging aangepast met PU bussen en daarna ben ik motorisch aan de slag gegaan en gaande weg de remmen en de rest. De Ascona is de eerste anderhalf jaar rood gebleven op de motorruimte na, die hebben we gelijk in de 509 kleur gespoten.

Als ik terugkijk wat ik anders gedaan zou hebben als ik het nogmaals mag doen, dan is dat ik de Ascona helemaal kaal zou maken aan de onderzijde, geheel doorlassen en een goedgekeurde rolkooi zou monteren.

Maar ik ben superblij met het resultaat, als je kritisch bent zul je het vast geen hele mooie auto vinden. De naden lopen niet netjes, het spuitwerk is niet super, hier en daar reparaties maar dat vind ik niet erg. Ik wil er mee rijden zowel verhard als onverhard dus hij wordt goed gebruikt en dat is te zien.

Mijn motto, als je hard rijdt, zie je het niet en zoals Edje het altijd zei "brullen met die spullen!"

Oranje Opel Ascona B 2.5CIH met 212PK